— Monika Staniec Interior Design

Dom w Oławie

Dom w Oławie został zaprojektowany dla młodej rodziny z dzieckiem. Na parterze powstała otwarta strefa z kuchnią, jadalnią i częścią wypoczynkową oraz strefą relaksu przy kominku. Stworzony został nietypowy układ tych stref, w miejsce jadalni postawiona została sofa, aby umożliwić lepszą komunikację mieszkańców – w momencie, kiedy ktoś ogląda TV ma lepszy kontakt z osobą będącą w kuchni. Kolorystyka jest bardzo ciepła, przyjemna. Cegła dekoracyjna na ścianie to tło dla biblioteki, żółty fotel podkreśla charakter parteru. Biało-drewniana kuchnia jest bardzo nowoczesna, funkcjonalna i ponadczasowa. Łazienki wyposażone w kafle imitujące drewno są przestronne i ergonomiczne. Znajdują się w nich meble do przechowywania, dzięki czemu wszystko co powinno się tu znaleźć jest w zasięgu ręki.